söndag 26 januari 2014

F00 Vidare till Slutspelet i Newbodycup!



Den 1-2 mars åker vi till Växjö för att spela omgång 3(slutspel) i Newbodycup.

Detta blev klart i går då vi var i Mölnlycke och spelade omgång 2 där vi bland annat mötte årets Gothia cup vinnare Färjestaden, vi mötte även två andra mycket bra lag Landvetter och Pixbo.

Vi börjar med tidig samling i Mölnlycke och en liten andra frukost samt en lång promenad ute för att skaka av oss bilfärden upp, dagen kunde slutat redan här då några bestämde sig för att gå ut på en is när vi vände ryggen mot, som tur var så håll isen. Efter detta lilla äventyr så samlas vi för att tagga igång inför match, där vi ställs mot Färjestaden i första matchen.

ÅKIBS – Färjestaden 2 – 1
Redan i omklädningsrummet ser vi att detta kommer bli en bra match, tryckt stämning och krigar ögonen har infunnit sig, vi vet att Färjestaden är ett bra lag vilket taggar oss lite extra, vi börjar matchen med mycket bra spel och får ganska tidigt resultat vilket håller i sig första perioden ut, så vi går till paus med en 1 – 0 ledning.
Vi pratar om lite saker som vi behöver finjustera, i pausen. Och går ut ännu lite bättre i andra, tyvärr så lyckas Färjestaden få in en boll i mitten av andra till 1 – 1. Men då vi hade spelövertaget så lyckades vi trycka in en boll med 6 minuter kvar och hållet tätt matchen ut.
Detta var den bästa matchen vi gjort någonsin, vi börjar lära oss hur vi ska spela mot bra lag, de som är avgörande är vårt defensiva spel, de får nästan inga målchanser, och de som de får plockar Ellen.
Till detta så rullar vi boll mycket fint.

Kanon jobb tjejer.

Pixbo – ÅKIBS 2 – 4
Tyvärr fick vi inte samma fina känsla i omklädningsrummet inför denna match, lite trötta ögon. Vilket gjorde oss svår startade och vi hamnar i underläge ganska tidigt i matchen, vi lyckas kvittera till 1 – 1 för att sedan hamna i underläge direkt igen, sedan hände det något i laget och vi tar över matchen totalt och det hela slutar 4 – 2 till oss. Vilken styrka ni visar genom att jobba och slita även om det studsar mot oss, vi hämtar upp underläge två gånger för att sedan vända och gå om. Vi ger oss aldrig!!

Kanon jobb tjejer.

ÅKIBS – Landvetter 3 – 0
Även om vi redan var vidare så gällde det att vinna för att vinna gruppen, så vi får ”lättare” motstånd i nästa omgång. Många trötta ben och huvud i båda lagen, vi har full kontroll på matchen hela vägen även om vi inte gör mer än precis vad vi behöver för att vinna, vi rullar ut dem och det hela slutar 3 – 0 till oss.

Tack för en underbar heldag, ni är så ……. duktiga.

Även ett stort tack för stödet från läktaren, nu får ni vila era röster till vecka 9 då vi vill ha samma stöd i Växjö.

Tack från stolta ledare

Peter

2 kommentarer:

  1. Grattis tjejer & ledare, vad duktiga ni är, lycka till i slutspelet. /Fredrik F03

    SvaraRadera
  2. Ni är grymma! Lycka till!/Ulrika

    SvaraRadera